Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?

Strejken inom spårtrafiken avblåst

Strejken inom spårtrafiken avblåst

Publicerat av Daniel Mellwing

Det blir ingen strejk inom spårtrafiken imorgon. Almega och fackförbundet Seko har under torsdagskvällen kommit överens om ett avtal som ligger inom märkets 6,5 procent på tre år.

Almega och Seko har enats om ett nytt avtal inom spårtrafiken. Därmed är strejken som skulle ha brutit ut inom tåg- och tunnelbanetrafiken imorgon inställd. Det totala avtalsvärdet ligger inom märkets 6,5 procent på tre år.

– Jag är väldigt glad att vi och Seko kommit överens om ett nytt kollektivavtal som är bra för spårtrafikbranschen och deras medarbetare, i konstruktiva och förtroendefulla förhandlingar. Spårtrafikföretagen får nu tre års arbetsfred, samtidigt som vi på ett bra sätt löst ut frågor som länge varit föremål för diskussion mellan parterna. Dagens överenskommelse skapar förutsättningar för ett fortsatt konstruktivt samarbete mellan parterna för att gemensamt utveckla branschen, säger Almegas vd Anna-Karin Hatt, i en kommentar.

Sekos förbundsordförande Valle Karlsson framhåller att parterna trots ett högt tonläge i den allmänna debatten har haft konstruktiva förhandlingar de senaste dagarna.

– Sammantaget är detta en väldigt bra uppgörelse för våra medlemmar som förutom en låglönesatsning innehåller viktiga förbättringar i övriga villkor, säger Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

I och med det träffade avtalet har förbunden inom Almega hittills i avtalsrörelsen tecknat 35 treåriga kollektivavtal inom ramen för märkets 6,5 procent, uppger arbetsgivarorganisationen i ett pressmeddelande.

Avtalet berör cirka 10 000 medlemmar.

Daniel Mellwing

Publicerad av Daniel Mellwing den 2017-05-11 - 21:08 #AVTAL17 #AVTALSRöRELSE

Veckans mest lästa / delade

En avtalsrörelse

– så går den till