Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?

Sopstrejken: ”Det finns inga vinnare”

Sopstrejken: ”Det finns inga vinnare”

Publicerat av Stina Bengtsson

46 sopåkare på RenoNorden sa idag upp sig som ett led i den vilda strejken. Ett antal sopåkare på Liselotte Lööf har dessutom gått ut i strejk. ”I en sådan här situation finns inga vinnare”, säger Transportföretagens vd Mattias Dahl.

– Det är jättetråkigt att folk säger upp sig i vredesmod, säger Mattias Dahl. Det här är duktiga yrkespersoner som har jobbat upp en hög kunskapsnivå och som vi självklart vill ha kvar i branschen.

Strejken på RenoNorden har pågått i en vecka. Grunden är bland annat arbetsgivarens behov av att inventera de nycklar som företaget har lånat från fastighetsägare samt en diskussion om lön i förhållande till arbetstider.

– Det finns inga vinnare i en sån här situation. Samtidigt måste vi ju respektera folks fria vilja, säger Mattias Dahl.

I ett pressmeddelande skriver RenoNorden på onsdagseftermiddagen att ett antal sopåkare har återupptagit arbetet och att 27 av deras 40 bilar kör sina vanliga turer.

– Allt tenderar att lösa sig och vi kommer så klart fortsätta hantera sopor även i framtiden i Stockholm, säger Mattias Dahl.

Enligt TT har även ett antal sopåkare på Liselotte Lööf gått ut i strejk.

– Vi har gjort vad vi kan för att få strejken att upphöra. Nu hoppas jag att den gör det och att vi kan sätta oss ner vid förhandlingsbordet, säger Mattias Dahl.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2017-07-12 - 15:19 #ARBETSMARKNAD #STREJK

Veckans mest lästa / delade

Vad kostar du egentligen

för din arbetsgivare?