Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?

Arbetsförmedlingen och LO samarbetar om praktik

Arbetsförmedlingen ska fördjupa sitt samarbete för att skapa välfungerande praktikplatser för dem som står långt ifrån arbetsmarknaden. Tillsammans ska de arbeta med insatser för att stärka kompetensen och anknytningen för dem som har varit inskrivna på Arbetsförmedlingen under lång tid. Den viktigaste insatsen är arbetspraktik, menar de båda parterna.

– Arbetsplatspraktik är en effektiv åtgärd för att få långtidsarbetslösa närmare en anställning och för arbetsgivare att hitta värdefull kompetens. Genom att fördjupa samarbetet med LO kan vi bidra till att förbättra processen att tillsätta praktikplatser, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande.

Enligt den avsiktsförklaring som parterna har skrivit ska de bland annat tydliggöra för arbetsgivare och individer hur en praktik ska bidra till individens utveckling, utveckla matchningen och skapa enhetlighet i kraven på en praktik.

– LO har länge påpekat behovet av att säkerställa att en praktikplats utformas utifrån den arbetssökandes kompetensbehov och inte ersätter en reguljär anställning. Det känns positivt att vi enats med Arbetsförmedlingen om hur detta ska göras, säger LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin.

Stina Bengtsson

Publicerad 2017-06-20 av Stina Bengtsson #ARBETSLöSHET #ARBETSMARKNAD

Veckans mest lästa / delade