Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?

Klart med flexpension

Klart med flexpension

Publicerat av Redaktör

Almega, Sveriges Ingenjörer och Unionen har tecknat avtal om flexpension och en rad andra åtgärder som till exempel en vägledning för turordning vid arbetsbrist. Därmed har parterna kommit överens i den segslitna konflikten som så när ledde till strejk förra året.

Enligt Anna-Karin Hatt, vd på Almega, kommer överenskommelsen att leda till att det blir lättare att anställa och bli anställd. Dessutom anpassas beredskapsreglerna till ny teknik och parterna har tagit fram en vägledning som ska underlätta att rätt kompetens blir kvar vid neddragning.

– Vi kommer nu kunna rikta blicken framåt och fortsätta arbetet med att utveckla framtidens avtal. Just att utveckla kollektivavtalen är något våra medlemsföretag har högt upp på önskelistan, säger hon.

Unionens förbundsordförande Martin Linder är mycket nöjd med överenskommelsen.

– Äntligen! Nu har även medlemmarna inom Almega flexpension. Det är ett bra avtal för både anställda och arbetsgivare. Detta hade aldrig gått utan den kraft som Unionens medlemmar och förtroendevalda har visat tillsammans för att få flexpension till alla medlemmar, säger han.

Redaktör

Publicerad av Redaktör den 2017-02-22 - 13:30 #ARBETSMARKNAD

Veckans mest lästa / delade

Tillsvidare eller tidsbegränsat

– vad är skillnaden?