Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?

Ingen strejk för städarna

Ingen strejk för städarna

Publicerat av Stina Bengtsson

Det blir ingen strejk för städarna. Under fredag eftermiddag tecknade Almega Tjänsteförbunden avtal med Seko och Fastighets för avtalsområdet Serviceentreprenad. Avtalen landade på märket, det vill säga 6,5 procent över tre år.

– Tillsammans med facken har vi återigen visat att vi kan komma överens utan onödiga strejker. Nu ser vi fram emot tre år av arbetsfred för samtliga berörda avtalsområden, säger Almegas vd Anna-Karin Hatt i ett pressmeddelande.

Den avblåsta strejken omfattade bland annat städare på Arlanda och Gekås i Ullared. Hade strejken brutit ut hade det kunnat innebära stora problem för de drabbade verksamheterna, något som nu undviks.

I överenskommelsen mellan Almega Tjänsteförbunden, Fastighets och Seko ingår att det branschvanetillägg som finns i kollektivavtalet för städbranschen inte höjs, utan fryses på 2016 års nivå under hela avtalsperioden. Det gör att avtalen kan landa på märket.

De aktuella avtalen gäller under perioden 1 juni 2017 – 31 maj 2020, och omfattar cirka 900 företag med totalt närmare 25 000 årsanställda.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2017-06-02 - 15:59 #ARBETSMARKNAD #AVTAL17 #AVTALSRöRELSE

Veckans mest lästa / delade

En avtalsrörelse

– så går den till