Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?
Foto: TT

Heta diskussioner om ingångslöner i restaurangbranschen

Heta diskussioner om ingångslöner i restaurangbranschen

Publicerat av Jakob Stenberg

Höga ingångslöner är ett gissel för hotell- och restaurangbranschen, anser arbetsgivarna. Facket håller inte med, utan menar att låga löner skrämmer bort människor från branschen.

I oktober presenterade LO-förbunden sina krav inför avtalsrörelsen: löneökningar på 2,8 procent och en låglönesatsning för personer som tjänar under 24 000 kronor i månaden. Den nya konstruktionen väcker känslor, inte minst inom hotell- och restaurangbranschen.

– Det här slår direkt mot oss. Vi kan ju inte höja priserna. Det är en orimlig nivå, som blir än mer orimlig med tanke på den låga inflationen, sade Björn Jonzon, som driver Stora Brännbo hotell och konferens, när kraven presenterades.

Även Antje Dedering, förhandlingschef på Visita, är bekymrad över LO-kraven.

– Det här hotar stabiliteten på arbetsmarknaden. Vi välkomnar LO-samordningen, men beklagar att man genom förslaget om två märken frångår den modell vi har i Sverige. Vi vill inte tillbaka till tiden innan Industriavtalet, säger hon.

– Den föreslagna låglönesatsningen är inte alls bra. Det är väldigt viktigt att kunna premiera kunskap och erfarenhet i vår bransch. Idag har vi stora problem med att behålla kompetent personal. I många år har vi diskuterat hur man ska få folk att stanna i branschen. Det borde ligga i fackens intresse också.

Ökade arbetskraftskostnader försvårar för anställningar av ungdomar och nyanlända, betonar Antje Dedering.

– I vår näring är vinstmarginalerna små och det finns många småföretagare som ständigt räknar kronor och ören. De här kraven innebär en stor risk att jobb försvinner, säger hon.

Från fackligt håll är beskrivningen en annan. Per Persson, avtalssekreterare Hotell- och Restaurangfacket, välkomnar både att samordningen blev av och de konkreta kraven inför förhandlingarna.

– Samordningen är väldigt viktig, men också själva konstruktionen. Inte minst för våra medlemmar som ofta är lågavlönade. Som vi ser det finns det löneutrymme för detta, säger han.

Att arbetsgivarsidan understrukit att de inte kommer att acceptera den nya konstruktionen, ser Persson som en del i spelet.

Både HRF och Visita är överens om vikten av att kunna behålla personal i branschen.

Visita efterfrågar större möjligheter till att kunna göra lönekarriär och lägre ingångslöner. Vad tänker du om det när ingångslönerna ständigt höjs?

– Det är inte på grund av de höga lönerna som folk väljer bort eller försvinner från branschen, utan på grund av de låga lönerna. Så har det varit under några år, men nu har det börjat vända och det handlar inte bara om storstäder eller vissa yrkesgrupper, säger Per Persson, Hotell- och Restaurangfacket.

– Våra medlemmar är tydliga med att lönerna och villkoren är problemen. Man vill inte söka sig till den här branschen när det är långa arbetsdagar med korta schemaläggningsändringar och mycket deltid. Då blir det inte attraktivt att vara i den här branschen.

Håller du med om att det är för små löneskillnader mellan en som har varit länge i branschen jämfört med en som är ny?

– Ja, absolut behöver man öka lönespridningen. Men inte på bekostnad av att sänka de allra lägsta lönerna. Om lönerna går ner för en grupp så blir det en lönepress nedåt för hela branschen. Just i vår bransch ser inte jag problemet som Visita målar upp. De säger att man inte orkar höja priserna eller kan kompensera, men vår bransch har lätt att kompensera för kostnader och just nu går branschen som aldrig förr.

Jakob Stenberg

Publicerad av Jakob Stenberg den 2016-11-29 - 10:01 #ARBETSMARKNAD #AVTALSRöRELSE