Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?
Foto: Johan Nilsson / TT

Här är facken som ställer till mest problem

Här är facken som ställer till mest problem

Publicerat av admin

Även om antalet strejker på den svenska arbetsmarknaden har minskat de senaste decennierna är antalet varsel fortfarande många och skillnaderna mellan antalet lagda varsel är stora mellan olika fackförbund. Arbetsmarknadsnytt har listan över Sveriges fack som ställer till mest problem.

Många förknippar konflikter på arbetsmarknaden med strejk, blockad och lockouter, men faktum är att varsel om konflikt ofta används som stridsåtgärd i en förestående arbetsmarknadskonflikt.

Alla varsel leder inte till strejk eller andra stridsåtgärder, men de kan ändå resultera i stor skada – redan under varseltiden. Förlorad försäljning, försämrad konkurrenskraft och direkta kostnader för att förbereda en hotande konflikt är typiska effekter.

– Inte minst för svenska företag som är verksamma på den internationella arenan kan ett strejkvarsel få mycket allvarliga konsekvenser. Både kunder och leverantörer kan hoppa av och företagets rykte kan försämras under lång tid. Redan ett varsel om strejk kan vara ödesdigert i en värld där företag i andra länder kan erbjuda vad vi kan, säger Christer Ågren, vice vd för Svenskt Näringsliv.

Enligt en rapport från Svenskt Näringsliv kom fler än nio av tio, eller närmare bestämt 248 av 268 varsel, från fackliga parter under åren 2011–2014. Antalet varsel är ojämnt fördelat mellan de olika fackförbunden, och vissa är beredda att varsla mer än andra. Enligt samma rapport toppas statistiken av följande fackförbund:

1.       Byggnads – 26 varsel

2.       Transport – 20 varsel

3.       Seko – 18 varsel

4.       Syndikalisterna – 17 varsel

5.       Elektrikerförbundet – 12 varsel

Många av dessa varsel leder inte till utbruten strejk, vilket krävs för att de ska noteras i den statliga myndigheten Medlingsinstitutets årliga redovisningar av förlorade arbetsdagar på grund av arbetsmarknadskonflikter, men orsakar ändå stora skador för företagen.

– Till det globaliserade svenska näringslivets förutsättningar hör konfliktregler som har varit oförändrade i decennier. Det utnyttjas av vissa fackförbund. Det behövs en debatt om detta är rimligt och hur det påverkar kollektivavtalens innehåll, avslutar Christer Ågren.

 

 

admin

Publicerad av admin den 2015-08-20 - 13:16 #KONFLIKT

Veckans mest lästa / delade

Vad kostar du egentligen

för din arbetsgivare?