Arbetsmarknadsnytt

Nyheter
Bloggar
Snabbfakta
Vad kostar din lön?

Debattduell: Är fackförbunden relevanta för dagens unga?

Benjamin Dousa vs. Philip Botström

Vad tycker Sveriges två största politiska ungdomsförbund om fackförbundens verksamhet och roll på arbetsmarknaden? Vi har frågat Benjamin Dousa, förbundsordförande för Muf, och Philip Botström, förbundsordförande för SSU, om deras uppfattning.

Facket håller unga och utrikesfödda utanför

I januari förra året bestämde sig Livsmedelsarbetareförbundet för att sätta upp en blockad mot Paus Bagarstuga i Västerhaninge. De anställda var nöjda med sina anställningar och hade fullt förtroende för sin arbetsgivare, men ändå gick man till frontalangrepp mot det lilla företaget. Entreprenörerna tvingades sälja sitt kafé. 2015 ville Ica Folkes Livs i Uppsala lyssna på sina kunder och ha dygnet-runt-öppet, vilket även de butiksanställda var för. Men Handels satte stopp för de planerna. Varje år håller dessutom facken tiotusentals unga och utrikesfödda utanför arbetsmarknaden med sina höga ingångslöner. Vi i Moderata Ungdomsförbundet vill ändra på det. Vi vill begränsa fackens makt.

Den svenska modellen har spelat ut sin roll. Eftersom modellen är fel i sin konstruktion, där arbetsgivarna framför allt bryr sig om den totala kostnadsmassan och arbetstagarna om sina egna medlemmar, så hålls människor utanför. Ingen vid förhandlingsbordet representerar de som inte har ett jobb. Det leder till en arbetsmarknad med högre trösklar och där det är svårare att få ett första jobb. Utanförskapet cementeras och bidragsberoendet blir ett faktum. Med en miljon människor i bidrag år 2020 så kan inte Sverige fortsätta på den inslagna vägen. Det behövs stora förändringar av arbetsmarknaden.

”Den svenska modellen har spelat ut sin roll.”

Vi i Moderata Ungdomsförbundet vill kraftigt begränsa fackens rätt till sympatiåtgärder, skrota både las och mbl, och sänka ingångslönerna. Facken kan inte tillåtas stänga ute stora grupper från arbetsmarknaden. Istället behövs mer av inkludering och jobbskapande. Småföretagarna behöver bättre förutsättningar och inte fler hinder. Paus Bagarstuga ska få ha vilka löner de vill, Ica Folkes Livs vilka öppettider som helst och unga tillåtas inträde till sina första jobb.

LO gör idag mer skada än nytta mot oss unga. Det måste politiken se till att ändra på.

Benjamin Dousa

Förbundsordförande för Muf.
Fackförbunden är en garant för ungas trygghet

Unga vill ha trygga anställningar, ett jämställt arbetsliv, och ett meningsfullt arbete. Länge tog vår föräldrageneration OB-tillägg, schyssta löner och åtta timmars arbetsdag för givet. Det var resultatet av decennier av facklig organisering. Men det är tyvärr inte villkor som är givna för dagens ungdomsgeneration. Därför är fackets roll viktigare än någonsin.

I åtta år hade vi en regering som medvetet urholkade tryggheten på arbetsmarknaden. Resultatet blev att hälften av vår ungdomsgeneration har otrygga anställningar och att sjukskrivningarna skjutit i höjden. Effekten har blivit att unga behöver sova med en telefon under kudden för att kunna ta nästa jobbpass. Utan facket skulle unga vara ännu mer utsatta och dagens arbetsmarknad vara riggad till arbetsgivarnas fördel. Det är bara facket som kommer kämpa för ungas intressen här och nu.

När arbetsgivare fritt tillåts hyvla anställningar ställer Handels krav på reglering i kollektivavtalet. Och när det uppmärksammas att kvinnor tjänar 3,6 miljoner mindre än män under sitt arbetsliv är det Kommunal som tar kampen för en undersköterskesatsning. När arbetsmiljön på Mall of Scandinavia innebär livsfara är det Byggnads som slår larm. Fackförbunden är bokstavligen livsviktiga för dagens ungdomsgeneration och en garant för en trygg arbetsmarknad i framtiden.

”När arbetsgivare fritt tillåts hyvla anställningar ställer Handels krav på reglering i kollektivavtalet”

Facklig organisering i kombination med den svenska partsmodellen har lett till stora framgångar för arbetstagarna. Men för att kunna möta utmaningarna på en föränderlig arbetsmarknad måste facket uppdatera sin syn på vad trygghet betyder. Guldklockans tid är förbi. Vi unga kommer behöva byta jobb 7–8 gånger under sitt arbetsliv. Det ställer krav på ett hållbart arbetsliv och möjlighet till omställning.

Det är vi unga som kommer drabbas hårdast om facket inte finns för att möta framtidens arbetsmarknad och dess utmaningar. Kampen för schyssta villkor tar vi bäst tillsammans, i våra fackföreningar. För ensamma är vi inte starka, men tillsammans är vi oslagbara.

Philip Botström

Förbundsordförande för SSU.
Dela den här sidan